Als je regelmatig last hebt van een slechte adem dan is dat niet prettig, niet voor jezelf maar ook niet voor een ander. Een slechte adem kan verschillende oorzaken hebben. Zo krijgen sommige mensen een slechte adem van bepaalde medicatie of voedsel en kan dit zelfs in je gestel zitten. Het is echter wel mogelijk een slechte adem tegen te gaan zodat je weer een frisse en gezonde mond krijgt.  

Pak de mondproblemen bij de oorzaak aan 

Als je je tanden hebt gepoetst, kun je daarna kiezen voor het gebruik van een speciale mondspoeling. Deze is er in tal van soorten te koop dus kijk altijd eerst goed rond wat je aanschaft zodat je een product hebt waar je ook echt wat aan hebt. Als je last hebt van een slechte adem of een vieze smaak in de mond, dan ligt de oorzaak daarbij altijd in de aanwezigheid van slechte bacteriën. Deze gedijen goed in een zuurstofarme omgeving dus als je je mond vochtiger maakt en van meer zuurstof voorziet door deze te spoelen, pak je het probleem al goed aan.  

Kies mondwater dat het probleem bij de bron aanpakt 

Het is belangrijk het probleem met de slechte adem bij de oorzaak aan te pakken en niet slechts de symptomen te maskeren. Je kiest daarom het beste voor mondwater of mondspoeling waarmee je voor langere tijd je adem fris houdt en ook meteen de oorzaak, de schadelijke bacteriën, bestrijdt. Nu zijn er tal van soorten mondwaters te koop dus de keuze is wellicht niet even makkelijk. Weet je zelf niet zo goed wat te kiezen? Informeer dan bij de tandarts of apotheek welk middel goed voor jou is zodat je de beste keuze maakt.  

Waarmee houd je rekening als je een mondspoeling koopt? 

Bij de keuze van goed mondwater houd je rekening met de volgende zaken.  

  • Kies mondwater dat dagelijks veilig gebruikt kan worden.  
  • Kies een smaak die jij prettig vindt om mee te spoelen.  
  • Kies voor mondspoeling waaraan geen chemische hulpstoffen zijn toegevoegd. Deze hebben geen helende werking maar kunnen wel voor nare bijwerkingen zorgen zoals wondjes en irritatie. Vermijd producten waar alcohol, SLS en chloorhexidine aan zijn toegevoegd.  
  • Neem mondwater dat op basis van natuurlijke ingrediënten gemaakt is. Deze hebben een genezende werking en zorgen ervoor dat je adem op natuurlijke wijze voor langere tijd fris blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *