Tijdens de zomermaanden is het lekker warm buiten (en binnen) en wil je niets liever dan de hele dag in je badpak rondlopen en het water inspringen. Ook wil je dat je voeten kunnen luchten: je voeten zijn namelijk de warmtegeleiders van je lichaam. Als het warm weer is, is het fijn om slippers te dragen. Echter, niet iedere voet is hetzelfde en dus is het belangrijk om met aantal zaken rekening te houden als je slippers koopt. Welke dat zijn, lees je in onderstaande blog!

Stevigheid

De slipper is niet de meest comfortabele schoen om de hele dag op te lopen. Het geeft geen houvast aan je hielen en het voetbad is vaak ook niet erg sterk. Daarom worden slippers voornamelijk gebruikt om kleine stukjes op te wandelen, om thuis te dragen of bijvoorbeeld bij het zwembad. Wel zit er degelijk verschil in kwaliteit van het slipperbandje: sommige gaan al na één keer dragen stuk, terwijl andere jaren meegaan. Om te bepalen of het van goede kwaliteit is, kun je meerdere aspecten checken. Zo is een kwaliteitsbandje zwaarder, zowel plastic als stof, en kun je hem niet vanzelf lostrekken. Ook is de zool erg belangrijk: een rubberen zool is vaak sterker dan andere materialen.

Schoenmaat

Vergeet je schoenmaat: deze komt namelijk negen van de tien keer niet overeen als je slippers past! Ga daarom altijd naar de winkel om ze daadwerkelijk aan te trekken, zo voorkom je namelijk dat je last krijgt van je voeten en hielen door te kleine slippers. Je hiel mag er niet overheen vallen, net zoals je tenen. Je voet moet er precies inpassen, met nog een beetje ruimte voor bewegingen. Een te grote slipper is ook niet goed: je voeten moeten dan te veel moeite doen en kracht zetten om ze om je voeten te houden, waardoor je kramp krijgt. Kan je nergens jouw maat vinden? Slippers op maat laten maken is een optie. Ook kun je als verrassing voor iemand slippers bedrukken, bijvoorbeeld als cadeau of voor op vakantie. Op de website van Bedrukken vind je meer tips en info.

Schoonmaken

Het belangrijkste is dus om de juiste maat te kopen en daarnaast ook stevige slippers. Het is overigens niet aan te raden om lange wandelingen te maken op slippers, aangezien dit slecht is voor je voeten. Wel kun je ze na een kleine wandeling gemakkelijk schoonmaken met water of wat azijn. Zo zien ze er weer zo goed als nieuw uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *