Kinderopvang is er in verschillende vormen, voor kinderen van verschillende leeftijden. Zo heb je gastouders, dagopvang, crèche of buitenschoolse opvang. Onder de ouders heerst de discussie over wat beter is. Zelf zoveel mogelijk tijd met je kind doorbrengen of deze naar de opvang brengen. Hoewel het vaak moeilijk is voor ouders (zeker bij de eerstgeborene) om het kind elders onder te brengen heeft kinderopvang wel degelijk meerwaarde voor de ontwikkeling van een kind. Hoe dat zit? Lees verder en ontdek!

Kinderopvang en ontwikkeling

Het is bewezen dat het goed is voor kinderen om zich onder leeftijdgenoten te bevinden. Doordat deze veelal op hetzelfde niveau hangen wordt er spelenderwijs veel geleerd. Net zoals dat vroeger bij jezelf ging. Daarnaast wordt er op deze manier al vroeg geleerd om met andere mensen om te gaan. Zeker in een tijd waar men veel tijd binnen doorbrengt en er minder buiten wordt gespeeld als vroeger is dit een zeer belangrijk criteria. De overgang naar de basisschool is vaak minder groot voor kinderen die al regelmatig van kinderopvang gebruik gemaakt hebben.

Wat kost kinderopvang?

De prijzen van kinderopvang verschillen per opvang, gastouder of crèche. Gelukkig is het ook mogelijk om kinderopvangtoeslag te krijgen. Dit is een initiatief van de overheid om de deelname aan de arbeidsmarkt te stimuleren. Op de website van de Rijksoverheid kun je kijken of jij hiervoor in aanmerking komt.

Kinderopvang Groningen

Woon je in Groningen en ben je opzoek naar een goede kinderopvang Groningen? Dan is het raadzaam om meerdere opties af te wegen. Je kunt zoeken naar een kinderdagverblijf in de buurt, maar kunt ook kiezen voor een kinderopvang die op de route naar je werk ligt. Kijk ook naar extra opties, zoals Zwemles Groningen. Zorg voordat je kiest dat je je laat rondleiden door de opvang en kijkt hoe je kind reageert op de nieuwe omgeving en het pedagogisch personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *