De Corona crisis raakt de wereld erg hard. Lichamelijk, mentaal maar ook economisch. Inmiddels kent iedereen wel iemand die Corona heeft gehad. Misschien heb je zelf wel te kampen met de fysieke ongemakken die herstellen van Corona met zich meebrengt. Mentaal hebben ook veel mensen het zwaar. De sombere periode voor Kerst binnen doorbrengen zonder grote groepen mensen om je heen wordt als zwaar ervaren. Zelfs je dagelijkse uitje naar kantoor zit er op dit moment niet in. Ook economisch hebben individuelen maar ook hele landen het erg zwaar. Deze blog gaat dieper in op een zwaar getroffen branche, de reisbranche. Hopelijk kunnen we snel weer op vakantie!

Heel Nederland naar Curaçao

Een van de sectoren die zwaar wordt getroffen door de Corona maatregelen is de reis branche. Heel Europa kleurt rood op de Corona kaart. Rode landen mogen momenteel niet worden bezocht en afreizen naar oranje en gele landen wordt afgeraden. Bij de laatste Corona update vanuit het kabinet werd verteld dat afreizen naar Curaçao werd afgeraden maar niet verboden was. Dit was voor veel Nederlanders het startschot om naar dit tropische eiland af te reizen. Veel vakantie aanbieders zagen dit als een kans om de rampzalige periode nog iets te verzachten. Prijs vechters bieden ondanks het advies niet af te reizen vliegtuig vluchten aan naar de abc-landen.

Op vakantie naar een buurland?

Ook vakantie aanbieders naar vakantielanden in de buurt van Nederland hebben het erg zwaar. Neem bijvoorbeeld de aanbieder van vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk https://www.vacancesprovence.nl/. Deze aanbieder van vakantie villa’s heeft helaas de hele zomer geen huizen kunnen verhuren. Hopelijk nemen de maatregelen binnen Europa snel af en wordt bijvoorbeeld verkeer tussen buurlanden weer toegestaan. Op deze manier kunnen ondernemers in de vakantiebranche hun hoofd boven water houden en herstellen van deze bijzondere en sombere periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *