Buiten in de zon gaan is een belangrijke manier om jouw vitamine D-gehalte op peil te houden. Lage vitamine D is gekoppeld aan een aantal lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen. Buiten wordt ook veel minder ontsmet dan binnenshuis. Blootstelling aan vuil etc. is goed voor ons. Het betekent dat ons immuunsysteem robuust is. Over het algemeen zullen mensen buitenshuis wat aan lichaamsbeweging doen – ook al is het minimaal – en we weten dat lichaamsbeweging belangrijk is voor mentaal en fysiek welzijn.

Verlicht stress

Door naar buiten te gaan, kun je ontsnappen aan de stress van werk of school. Stress kan een gezonde geest en een gezond immuunsysteem verscheuren. Hoge stressniveaus op het werk en op school worden in verband gebracht met depressie, zwaarlijvigheid en hoge bloeddruk. Stress is ongezond als ze niet op de juiste manier wordt beheerd. Gelukkig is er een natuurlijke stressverlichter in jouw achtertuin. Tijd doorbrengen in de natuur verlicht stress bij tieners en volwassenen. De bloedstroom van het stresshormoon cortisol wordt verlaagd na een tijd buiten doorgebracht te hebben.

Kalmeer de geest

Angst en depressie kunnen verlammend werken. Omgaan met een psychische aandoening is moeilijk en de methoden verschillen van persoon tot persoon. De meeste artsen en therapeuten bevelen naast therapie en medicatie regelmatige lichaamsbeweging aan. Door die aanbevolen oefening buitenshuis te doen, kan emotionele en mentale pijn worden verlicht en tegelijkertijd de stemming verbeteren. Er zijn verschillende fysieke reacties waarmee ons lichaam in de natuur moet zijn. Buiten zitten kan de bloeddruk verlagen, de hartslag verlagen en de cortisolspiegel verlagen. Als we buiten zijn, vertraagt ​​ons lichaam, waardoor we ons vredig en kalm voelen. Onze geest werkt op een vergelijkbare manier. Tijd buiten doorbrengen verbetert de stemming en vermindert angstgevoelens. Wil jij met een groep of groepen er even tussenuit gaan? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de gegeven link!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *